2008. március 31., hétfő

Készen, végre


Hm... nos, nem akarom magyarázni a bizonyítványomat, de most képről látom, hogy egy-két részt talán máshogy kéne kivarrni, de nem vagyok az a javítgatós típus.
Elkészült végre, több hónapnyi halogatás után, remélem anyák napjára már készen lesznek a keretezéssel is, vele együtt.

----------

Well, I don't want to apologize a lot, but I see now on the photo I could resew some areas, but I'm not that kind of sewer who usually revises. It's ready after delay of many months, I hope it'll be framed till Mother's day, together with this one.



2008. március 30., vasárnap

variációk egy méretre, vol. 1.

A tegnapi termés (vasalás előtt:))))

The results of yesterday (before ironing:))))


2008. március 29., szombat

márkahűség:)


Az első használt, kimondhatatlan nevű orosz varrógépem óta csak Singereim vannak. Egy alapgéppel kezdtem, utána jött a lock és tavaly nyáron a nagy szerelem, a Quantum 9940 (vagyis Gizi:))


És ma nagyon hajtottam őket, két táska el is készült meg egy előlap, most száradnak, holnap mutatom őket. Remélem ilyen dolgos-varrós nyári napoknak nézek elébe, mostanában sokan megkerestek ilyen-olyan megrendeléssel (kopp-kopp-kopp:))

---------

Till my first sewing machine, which was unspeakable named Russian one, I have only Singers. I started with a standard one, than came the interlock and in last Summer the big love, Quantum 9940 (Gizi:))

And today I’ve worked them a lot, two bags and a top is finished, they are drying, I’ll show them tomorrow. I hope I’ll have sewing Summer days like this, I have so much orders nowadays (tap-tap-tap:))


2008. március 25., kedd

A ma iderepült pillangók:

Azt hiszem, túlvagyok egy időre a piros pillangókon:))

I think I'm over the red butterflies for a little time:))


És itt az első próbálkozásom a cafatos technikával... Hááááát... ez az első, no:)) Ajtódísz lett belőle.

And here is the first shot of this technic... Sooooo... this was the first:)) It became a doorhanging.




2008. március 23., vasárnap

Tűterápia...


Nem kell megijedni, nem lövöm magam, legalábbis direktbe nem nyomom magamba a tűt, véletlenül annál többet... Már rég szeretnék pillangókat és ma elérkezettnek láttam az időt - nagyon jó volt hímezni, olyan kis egyszerűek:))

--------------

Needle-therapy...

Don't be afriad, I don't use it for drogs, just for crafting... I've decided today to embroidery butterflies (it was old desire) - I liked it to do, they are so simply:))


Happy Easter!


Áldott, boldog húsvétot kívánok minden kedves olvasómnak!!


2008. március 21., péntek

Boci-boci taaaaarka...

Végre, sok küszködés és kínlódás után megszületett. Nem volt egyszerű eset, de szerintem egészen pofás lett...

It's already done - after a long period of fagging and torture. It wasn't an easy project, but I think it 's become really acceptable...



2008. március 19., szerda

jóságok...


Persze azért a legnagyobb nehézségek közepette jó dolgok is történnek az ember lányával - pl. hogy egy pöpec új laptopról írhatja ezt a bejegyzést és PIF ajándékot kap Naomitól!!!


Egy klassz neszeszer (amiből mint tudjuk, sosem elég:)), egy szeretnivaló mackó és egy romantikus szív volt a borítékban!


Köszönöm!! És rögtön kérdezném is, mit tettél a neszeszerbe, amitől olyan stabilan tartja magát??


2008. március 18., kedd

restarted


Itt is köszönöm a kedves szavaitokat, sms-eket, hívásokat! Jelentem, élek, kicsit lestrapálva és kétségek közt, de még küzdök és várakozok kitartóan, mert sosem késő újrakezdeni.


Még kicsit várnotok kell az új kreatívságokra, mert valahogy nincs hozzá erőm, de amint megtalálom a fényképezőt, tudok már mit mutatni, ugyanis megérkezett Naomi PIF ajándéka! Köszönöm!!


Továbbra is elfogadom a pozitív gondolataitokat is, mert most úgy tűnik, csőstül jön a baj. Hát remélem, nemsoká vége lesz ennek a szériának...


2008. március 14., péntek

csőtörés, itt bent...

Egy kis időre eltűnök. Minden, amiről azt hittem, a jövő, hazugság volt, hazugságra épült. Remélem, amíg újraépítem magam, segíteni fog a kreatívkodás, bár most egyelőre nem tudom elképzelni, hogy bármi is örömet adhatna.

A legközelebbi blogbejegyzésig kívánom mindannyiótoknak, hogy ne kelljen semmi hasonlóságot átélnetek. Visszajövök még, remélem!

Köszönök minden eddigi kedvességet, amint lesz újra netem, jelentkezek! Szorítsatok nekem...

2008. március 10., hétfő

Praktiku(á)s csibék:)))


A héten leginkább betegeket ápoltam, végigsöpört a nátha a családon (én szerencsésen megúsztam egy enyhe változattal), ezért a varrás háttérbe szorult. Ezeket tegnap este varrtam össze, a Praktikából való az ötlet.


I mainly was nursing during the last week, the snuffles sweeped over my family (fortunately I had a small one), so the sewing was pushed into the background. I sewed these chickens yesterday evening, the pattern is from the Praktika magazine.

2008. március 2., vasárnap

Amikor vízszintesen esik az eső...

Már egészen a zsigereimben éreztem a tavaszt, erre jön ez a szél és jégeső és zivatarok… Annyira törékeny még szegény, hogy segítenem kell neki egy tavaszt óvó angyalkával. Meg is varrtam tegnap, hogy őrizhesse az idei első virágokat, de este lemostam róla az illanó filc vonalait. Reggelre ilyen lett:(((((((((((((( Annyira sajnálom szegényt… Tudtam, hogy borzasztó a vizünk, de hogy ennyire??? Talán rozsda ez vagy mi? Mindenesetre holnap beáztatom anyunál teába, nem tudom, mit fog kezdeni vele. Azért rozsdásan is szeretem. :)

I really, really felt the spring in my guts, then comes this wind and hail and rain… The spring is so frail yet, that I must help it with a spring-protecting angel. I sewed it yesterday, let it watch over the first flowers of the year, but the last evening I washed out the felt-tip’s lines. It became like this this morning:(((((((( I’m so sad about it… I knew that our water is not so good but as much as this??!! Is it rust or what? However I’ll wash it in tea tomorrow at my mom’s, don’t know what will be happening. But I like it with rust too. :)



Ma pedig egész délután kertészkedtem. Itt, az ötödiken, ahol olyan meleg van, hogy átlag két hét alatt minden növényünk elszáradt. Tulipánokat ültettem, a márciusi Praktikában voltak a „hagymák”. Tegnap a jégeső és a második zivatar között, esőben szedtem hozzá a gallyakat:)) Mivel anyukám olyan kedves volt, hogy mindehhez papucsban asszisztált, ezért az összekötött csokrot holnap kapja meg előnőnapi ajándékul. Összesen 28 szál nőtt ki alig pár óra alatt. :))

I was gardening all afternoon. Here, on he fifth floor, where is so hot, that our plants are dying in 2 weeks. I planted tulips, the „bulbs” was in a creative magazine. I collected the twigs yesterday between the hail and the second thunderstorm:)) My mom gets the tied up bunch, beacuse she was so nice to help me collecting the twigs in slippers:)) It will be pre-women’s-day-present for her. I made 28 flowers altogether.




Végül pedig itt egy kép az aktuális háziállatainkról: :)))

And finally here is a picture of our actual domestic animals: :)))



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails